Maaike Karsten – Leefstijlcoach

Zo ging het bij mij thuis

Zelf kom ik uit een groot gezin. In mijn vroege jeugd at ik vaak toegevoegde suikers, dierlijke eiwitten en bewerkt voedsel. Dat betekende niet dat er geen aandacht was voor voeding. Zo werden er verschillende voedingsstijlen uitgeprobeerd. Toen ik acht jaar was, aten we in ons gezin geen suikers en vlees meer (wel vis). Mijn moeder ging over op macrobiotische voeding. Uiteindelijk ontstond er een combinatie uit verschillende voedingsstijlen en aten wij veelal biologisch. 

Wat ik leerde over voeding 

Ik leerde van huis uit om op een bewuste manier met voeding om te gaan. En ook hoe belangrijk voeding voor ons lichaam is. Hoe je je lichaam moet voeden in plaats van vullen. En wat er gebeurt als je niet de juiste brandstof in je lichaam stopt. Om je gezondheid en levensgeluk te versterken zijn behalve voeding ook belangrijk: beweging, ontspanning, gedrag & mindset. 

‘Je kan pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt’.

Het is niet gemakkelijk…

In mijn werkveld en om mij heen merk ik hoe lastig het is om in onze moderne omgeving gezond en gelukkig te blijven. Overal waar ik kijk zijn steeds meer ongezonde mensen én kinderen. We hebben tegenwoordig zoveel kennis, maar leven misschien wel in de meest ziekmakende maatschappij ooit. Onze moderne omgeving maakt ons zwak, lui en ongezond. Een gezond leven op eigen kracht wordt ons erg moeilijk gemaakt.

Jouw gezondheid is belangrijk

Ik ben mijn gezonde opvoeding erg dankbaar en wil dit ook graag aan anderen meegeven. Met de juiste kennis en tools help ik jou als leefstijlcoach om verantwoordelijk te zijn voor je eigen gezondheid. Geen lijf is echter hetzelfde en ieder heeft een persoonlijk advies nodig. Door de kennis en inzichten uit mijn studies kan ik je adviseren over wat het best bij jouw lijf past.

Wat je ook best over mij mag weten.. 
• Ik blijf echt onder alle omstandigheden kalm en optimistisch.
• Ik ben gedreven als het gaat om mensen te adviseren over leefstijl.
• Lekker (ongezond) eten en een drankje? Daar hou ik ook van. 
• Sporten (zweten) is nooit mijn favoriet geweest, maar toch doe ik het.
• Ik ben betrouwbaar, realistisch & eerlijk en altijd met een lach.
• Ik ben naast mijn eigen bedrijf in dienst bij De Selectie als corporate recruiter.
• Ik ben opgeleid aan de HBO Sportkunde van InHolland en volgde recent een jaartraining TAO Parelbewustzijn. Daarnaast ben ik 6 jaar lang in een sportschool werkzaam geweest en behaalde ik de certificaten Preventiemedewerker (InHolland), Voedingsbegeleiding (Bodysupport), Oosterse Elementenleer, Eenvoudig Gezond en Holistisch Voedingscoach (Healing Space)

Waarom Prachtlijf.nl?

Met Prachtlijf kan ik jou helpen bij: 
• Meer energie
• Een gezond gewicht
• Ontdekken wat jouw lijf nodig heeft 
• Fit (vader of moeder) worden en blijven
• Je gezonder of gelukkiger voelen.

Waardevol advies voor je hele leven

Ik bied de juiste tools en kennis om je te leren hoe je voor jouw lijf moet zorgen, zoals jouw lijf voor jou zorgt. Daardoor kun je preventief gezondheidsklachten voorkomen. En, jouw kennis van gezond leven doorgeven aan je kinderen en omgeving.