In Europa worden fruit en groente soms jaren in koelcellen op lage temperaturen opgeslagen, terwijl een sinaasappel bijvoorbeeld het beste binnen 72 uur kan worden gegeten. 

Een appel is gemiddeld 30x bespoten voordat hij glimmend in de supermarkt ligt. Het resultaat is dat het fruit zo goed als geen vitaminen en mineralen meer bevat en vol chemische pesticiden en glansmiddelen zit. Veel fruit wordt letterlijk bespoten om het kleur te geven. 

Vlees uit de bio-industrie versus vlees met een EKO-keurmerk (biologisch keurmerk)

Het meeste vlees komt van dieren die worden geboren met één doel: zo snel en dik mogelijk sterven. Kippen zijn in de dieren industrie de meeste mishandelde dieren. Een kip zit 50 dagen met gemiddeld 50.000 andere kuikens in een kippenflat. de kip van 50 dagen is een groot kuiken. Deze kip is genetisch gemanipuleerd en gevoerd met maïs (fructose), groeihormonen en antibiotica, kortom met verkeerd voedsel. Daarna gaan ze in de vrachtwagen naar het slachthuis. Het kippenvlees verblijft daarna gemiddeld jaren in koelcellen voordat de kip in de supermarkt komt. Hij wordt vervolgens met water geïnjecteerd om meer gewicht te krijgen. 

Goed vlees is alles wat rent, vliegt en springt. Beweging is spier, stilstaan is vet. Biologisch vlees heeft gezondheidsvoordelen, het verhoogt de belastbaarheid. Je krijgt weinig tot geen gifstoffen binnen. Het vlees uit de bio-industrie heeft gezondheidsnadelen, het verhoogt de belasting. De groeihormonen, antibiotica en bij-stoffen belasten de ontgifting enorm. Je kunt dan nog beter geen vlees eten. 

Vlees uit de bio industrie is goedkoop. Dit vlees bevat weinig eiwitten en veel vetten. Je kunt beter 50 gram biologisch vlees eten dan 300 gram uit de bio-industrie. Je bent hetzelfde geld kwijt, maar in het eerste geval eet je voeding en bouw je je gezondheid op. In het tweede geval eet je vulling en bouw je af. Nog een voordeel van biologische producten eten is uiteraard dat je bijdraagt aan een beter milieu en een leefbare wereld voor de generaties die na ons komen.

Biologische producten en zijn/haar voedingswaarde

Steeds meer mensen kiezen voor biologisch geteelde groenten en fruit. Maar hoe zit het eigenlijk met de voedingswaarde? Een mandarijn ziet er nog precies hetzelfde uit als 50 jaar geleden, maar heeft een lagere voedingswaarde. Dit komt onder andere door het gebruik van pesticiden, een uitgeputte landbouw bodem, onrijpe pluk, verhitting en niet-vers voedsel.

Wat te doen?

Het beste is om zelf ons eten te verbouwen. Dit gaat natuurlijk lang niet altijd bij iedereen. Daarom is eten uit de omgeving en van het seizoen de beste optie. Ook kun je het beste voor biologisch voedsel kiezen voor een (in deze tijd) optimale voedingswaarde.